Ważna wiadomość dla wszystkich rodziców, którzy są zaniepokojeni ilością lodów spożywanych przez ich dzieci: zamiast lodów, dajcie im mus arbuzowy.
Chwyć za arbuza.
Obierz kawałek, pokrój w kostkę i włóż do zamrażarki.
Miksuj mrożone kostki z 2 łyżkami soku z limonki oraz kostkami lodu (jeśli chcesz) w blenderze w trybie pulsującym, aż uzyska konsystencję „ziarnistego” musu (nie gładkiego; używaj przycisku impulsowego dla większej kontroli). Dolej trochę wody gazowanej, a jeśli chcesz, żeby smoothie było troszkę słodsze, dodaj odrobinę miodu.
Zagraj w szachy ze swoim dzieckiem i spróbuj zachować spokój, kiedy zostaniesz pokonany przez dziewięciolatka.
Koniec wiadomości.
Będzie nam bardzo miło, jeśli polubisz nas na Facebooku lub Instagramie. Pierwszą książkę naszego autorstwa kupisz tutaj, a Synbiotic15 profesora Bengmarka – tutaj.