W poniedziałek będziemy pracować nad pierwszym zestawem zdjęć do naszej książki kucharskiej, co oznacza, że jesteśmy zajęte wypróbowywaniem nowych receptur. Przykładowo, polujemy na naprawdę dobry przepis na szybkie ciasteczka, no wiesz, zdrowsze alternatywy dla ciastek ryżu do zabierania na wycieczki i wyprawy.
Wrzucamy do naczynia 1 jabłko, 1 łyżkę cynamonu cejlońskiego, garść migdałów (najlepiej namoczonych), szczyptę czystego proszku waniliowego i 5 daktyli. Składniki mieszamy aż do uzyskania konsystencji gęstego ciasta. Dodajemy szklankę płatków owsianych. Łyżką wybieramy z mikstury kolejne porcje ciasta, z każdej porcji formując okrągłe kulki. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Pychota! Minęła chwila, a kulek mocy już nie ma. Jakim cudem mają przetrwać, aż nadejdzie dzień planowanej wycieczki? Cóż, przynajmniej udało nam się zrobić zdjęcia, zanim pożarliśmy je wszystkie.
Będzie nam bardzo miło, jeśli polubisz nas na Facebooku lub Instagramie. Pierwszą książkę naszego autorstwa kupisz tutaj, a Synbiotic15 profesora Bengmarka – tutaj.