Nadszedł czas na coś bardzo ekscytującego: testowanie jednego z przepisów z naszej książki kucharskiej. Gotowy na nasz ulubiony przepis? Oto jego wysokość beznabiałowy jogurt kokosowy.
Jest dziecinnie prosty – słowo!
Wystarczy, że wyjmiesz z lodówki 1 puszkę (400 ml) mleka kokosowego, odlejesz płyn i dodasz 1 dawkę synbiotyków Stiga oraz 1 łyżeczkę miodu do gęstej części. Mieszaj aż do momentu połączenia się składników. Odstaw w ciepłe miejsce (zwykle stawiamy miseczkę na lodówce). Spróbuj po 24 godzinach. Jeśli wolisz gęstszą konsystencję, odstaw jogurt na lodówkę – niech posiedzi tam jeszcze trochę.
Za kwaśny? Prawda, ale nie zwlekaj dłużej – dodaj do niego co chcesz i wcinaj!
Będzie nam bardzo miło, jeśli polubisz nas na Facebooku lub Instagramie. Pierwszą książkę naszego autorstwa kupisz tutaj, a Synbiotic15 profesora Bengmarka – tutaj.