Przepisy

Bruschetta z krakersami z nasion

Mamy lipiec, za trzy godziny będziesz mieć dom pełen gości, a nie masz zielonego pojęcia, co podać na kolację. Chwila, moment. W zeszłym roku udostępniłyśmy na naszym blogu pewien genialny i smaczny przepis. As z naszego rękawa to (werble, danke): bruschetta!

To bułka z masłem! Potrzebujesz:

1 czerwonej cebuli
1 pudełka pomidorków cherry
Garści świeżej bazylii (lub dwóch)
3 duże ząbki czosnku (o tak, aż trzy!)
Chlapnięcia oliwy z oliwek
Szczypty soli
Świeżo zmielonego czarnego pieprzu

A teraz musisz po prostu wszystko posiekać (w tym trzy ząbki czosnku, nie wywiniesz się) i położyć tę mieszankę na krakersach. Idealna przekąska na przyjęcie gości lub jako wakacyjna przystawka. Mniam!

Będzie nam bardzo miło, jeśli polubisz nas na Facebooku lub Instagramie. Pierwszą książkę naszego autorstwa kupisz tutaj, a Synbiotic15 profesora Bengmarka – tutaj


Komentarze
Komentarz

Przynajmniej jeden twój komentarz musi zostać zaakceptowany przez admina, aby były one widoczne na stronie.